Президентът на Съединените щати коментира кризата в Украйна с европейски

...
Президентът на Съединените щати коментира кризата в Украйна с европейски
Коментари Харесай

Байдън разговаря с лидерите на ЕС за кризата в Украйна

Президентът на Съединените щати разяснява рецесията в Украйна с европейски водачи във видеоконферентен диалог.

„ Имах доста, доста, доста добра среща – цялостно единогласие с всички европейски водачи “, сподели Байдън пред кореспонденти малко откакто приключи едночасов и 20-минутна видеоконференция в понеделник със съюзнически водачи от Европа и НАТО.

В срещата участваха френският президент Еманюел Макрон, немският канцлер Олаф Шолц, министър председателите на Италия, Англия и Полша, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, министър председателите на Англия и Полша, както и ръководителите на Евросъвета и на Еврокомисията Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен.

Лидерите са подчертали общото си предпочитание за дипломатическо споразумяване на рецесията към Украйна, само че са обсъждали и подготовката за налагане на наказания, в случай че Русия нападне Украйна, както и укрепването на източния фланг на НАТО, написа The Gardian.

По-рано Пентагонът съобщи, че 8500 американски бойци са в нараснала подготвеност, само че заповед за разполагането им към момента не е издадена.

В Лондон кабинетът на министър-председателя Борис Джонсън също сподели, че „ водачите се съгласиха по отношение на значимостта на интернационалното единение в лицето на възходящата съветска неприязън “.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР