Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп беше посрещнат от хиляди

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп беше посрещнат от хиляди
Коментари Харесай

Тръмп: Изборите бяха фалшифицирани, откраднаха ми победата!

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп беше посрещнат от хиляди свои последователи на протест в щата Джорджия. Държавният глава посети събитието, с цел да поддържа двама републикански претенденти за сенатори, които се явяват на втори тур на 5 януари. Той взе участие в първия си протест след успеха на демократа Джо Байдън на президентските избори в Съединени американски щати предишния месец, като сподели на своите симпатизанти, че счита себе си за победител на вота.

Пред множеството той още веднъж повтори, че резултатите от изборите на 3 ноември са фалшифицирани и успеха му е открадната от демократите, както и че има намерение да продължи да оспорва резултата от изборната конкуренция.

Вотът за двете места в щата Джорджия ще дефинират коя партия ще управлява Сената.

Демократите би трябвало да завоюват и двете места, с цел да получат болшинство. Ако републиканците завоюват едно място, ще запазят контрола и ще могат да блокират огромна част от законодателната стратегия на Байдън.

Същевременно щатският секретар Брад Рафенспъргър съобщи през днешния ден, че няма доказателства за систематични измами на президентския избор в щата Джорджия:

" Така и не установихме систематични измами, не и такива, които да са задоволителни за отменяне на изборите ", посочи Рафенспъргър, който е представител на Републиканската партия, заяви телевизия " Ей Би Си нюз ".

Тръмп загуби изборите в щата Джорджия, който исторически е прочут със благосклонностите си към Републиканската партия, с по-малко от 13 хиляди гласа. Това е първият път от близо 30 години, в който в Джорджия на президентските избори печели претендент на Демократическата партия, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР