Президентът на Съединените щати Джо Байдън реши да удължи извънредно

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън реши да удължи извънредно
Коментари Харесай

Байдън удължи извънредното положение, свръзано със зловредните дейности на Русия

Президентът на Съединените щати Джо Байдън реши да удължи изключително състояние в страната поради " нездравословните задгранични действия " на Русия, съобщи БНР.

сподели, че е решил да удължи ограниченията, въведени за първи път през април 2021 година, и след 15-и април тази година, когато те трябваше да изтекат. Той акцентира, че дейностите на Москва " не престават да съставляват необикновена и изключителна опасност за националната сигурност, външната политика и стопанската система на Съединените щати ".

Американският президент изясни, че решението е взето, защото Русия продължава да поставя старания за " подкопаване на провеждането на свободни и почтени демократични избори " в Съединени американски щати, както и " да взе участие и да улеснява злонамерени кибернетични действия ".

Той също по този начин упрекна Москва, че оказва въздействие върху непознати държавни управления посредством " транснационална корупция " и нарушава интернационалното право и териториалната целокупност на страните.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР