Президентът на Съединените щати Джо Байдън приветства японския министър-председател Фумио

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън приветства японския министър-председател Фумио
Коментари Харесай

Байдън и лидерът на Япония Кишида обявяват по-силни връзки в областта на отбраната при държавно посещение

Президентът на Съединените щати Джо Байдън приветства японския министър-председател Фумио Кишида в Белия дом, като надграждането на връзките в защитата е преди всичко в дневния ред.

Срещата е едвам петото публично държавно посещаване от президентството на Байдън, като обилните събития нормално са непокътнати единствено за най-страхотните съдружници на Съединени американски щати.

Освен това, визитите акцентират стратегическите цели на администрацията, като три от четирите предходни държавни вечери – Южна Корея, Индия и Австралия – наблягаха на Индо-тихоокеанския район, с цел да се опълчват на това, което американски публични лица разказват като нарасналата военна и икономическа упоритост на Китай.

Пекин също се обрисуваше в огромна степен в сряда, при посещаване, което стартира с посрещането на Байдън Кишида на южната ливада на Белия дом. Байдън приветства „ неразрушимото “ партньорство сред Япония и Съединени американски щати като „ крайъгълен камък на мира, сигурността, просперитета в Индо-Тихия океан и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР