Президентът на Съединените щати Джо Байдън кацна в град Жешов

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън кацна в град Жешов
Коментари Харесай

Байдън пристигна в Полша, самолетът на Дуда претърпя авария

Президентът на Съединените щати Джо Байдън кацна в град Жешов в Югоизточна Полша - на към 80 километра от границата с Украйна. Той към този момент се срещна с американски бойци, ситуирани в региона. Предстоят му и диалози с неправителствени организации, които оказват помощ на украински бежанци, бягащи от съветската инвазия.

Полският президент Анджей Дуда трябваше публично да посрещне американския си сътрудник при идването му в страната, само че не съумя, защото самолетът, с който летеше за Жешов, претърпя повреда и се върна назад във Варшава.

По-късно Дуда се качи на различен аероплан и се насочи назад към Източна Полша. Служител в кабинета му сподели, че Дуда не е бил в заплаха. Байдън сподели пред кореспонденти в Брюксел в четвъртък, че визитата му „ ще ускори уговорката на Съединените щати да се уверят, че сме съществена част от преместването на всички тези хора, както и филантропичната помощ, нужна както в Украйна, по този начин и отвън нея”.

Полша евентуално ще повдигне концепцията за интернационална мироопазваща задача, включваща войски, ситуирани в Украйна, концепция, препоръчана за първи път от водача на ръководещата партия Ярослав Качински по време на пътешестване до Киев.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР