Президентът на руската компания „Лукойл“ Вагит Алекперов смята, че споразумението

...
Президентът на руската компания „Лукойл“ Вагит Алекперов смята, че споразумението
Коментари Харесай

Вагит Алекперов не очаква ръст на цените на петрола до 70 долара до 1 април


Президентът на съветската компания „ Лукойл “ Вагит Алекперов счита, че съглашението за намаляване на добива на нефт сред ОПЕК и страните отвън картела, което бе продължено до 1 април 2018 година би трябвало да се извърши, като освен това не чака внезапен растеж на цените на петрола.

„ Моята позиция е, че въпреки всичко би трябвало да бъде изпълнено съглашението, да бъде доведено до край – това е 1 април и по-късно да стартира да се разисква, да се проучва постигнатото, какви са получените резултати и какви задания си слагаме в средносрочен интервал “, сподели той през днешния ден пред публицисти, в отговор на въпрос за целесъобразността за разискване на опцията за предварително излизане от съглашението с петролния картел.
„ Но аз бих желал да подчертая, че е доста значимо да можем да се договорим и да удържим всички договорености, включително и за времето и за създаваните количества “, добави той, представен от съветските организации.

По думите му, цените на петрола надали през този интервал ще се усилят от 63 до 70 $ на барел. „ Не “, - сподели той в отговор на въпрос обвързван с нарастване на цените. „ Ние започваме зимния интервал, потреблението е минимално, т.е. аз считам, че цената ще е задоволително постоянна “, изясни Алекперов.

„ Не би трябвало да позволяваме грешките на 2000-те (години), когато недофинансирането на бранша от 90-те години докара до това, че цените на петрола от 20 $ излетяха до 140 $, което даде подтик за развиването на енергоспестяващите технологии, основаването на различни източници. Тоест, цената през днешния ден би трябвало да бъде претеглена и аз не считам, че в този момент дейностите ни би трябвало да доведат още веднъж до подобен, сходен резултат “, сподели още Алекперов.

Той не изключи, че досега на отпътуването на министъра на енергетиката на Русия Александър Новак за Виена, може да се състои среща с петролните компании. По думите му, министерството още не е обсъждало с фирмите разновидностите за излизане и за вероятното продължение на съглашението. „ Но аз желая да кажа, че още е рано да се разискват (възможни сценарии), защото би трябвало да се приключат съществуващите договорености “, акцентира Вагит Алекперов.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР