Президентът на Русия Владимир Путин Владимир Путин - руски политик.

...
Президентът на Русия Владимир Путин Владимир Путин - руски политик.
Коментари Харесай

Путин нареди да започне масово производство на „сатанинските“ ракети

Президентът на Русия Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През е издал този четвъртък разпореждане да стартира всеобщо произвеждане на междуконтиненталните балистични ракети „ Сармат “ (наричани още Satan-2 в границите на НАТО), които съгласно Москва ще „ обезсмислят “ американския противоракетен щит.

От изказването на Путин излиза наяве, че остава да се преодолеят единствено някои „ бюрократични процедури “, след което ще стартира и самото произвеждане на ракетите. По думите му Москва на процедура е завършила с модернизацията на стратегическите си оръжия – задача, която бе сложена за осъществяване през 2018-а година.

Иначе във връзка с самата ракета „ Сармат “ – тя може да бъде снабдена с сред 10 и 15 нуклеарни бойни глави и е способна да доближи цел на разстояние 6000 км, макар че обсегът ѝ е до 17 000 км.

Последните проби приключиха с безапелационен триумф, уточни Путин.

Предвид характерностите си, „ Сармат “ е 2000 пъти по-мощна от атомната бомба над Хирошима, пусната в края на Втората международна война и довела до гибелта на повече от 150 хиляди души, отбелязва 20minutos.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР