Президентът на Русия Владимир Путин винаги е подкрепял диалога за

...
Президентът на Русия Владимир Путин винаги е подкрепял диалога за
Коментари Харесай

Кремъл: Путин е готов да разговаря със Зеленски

Президентът на Русия Владимир Путин постоянно е подкрепял разговора за урегулиране на всевъзможни проблеми, като се изключи обстановките, когато има опит разговорът да бъде съкрушен с разнообразни провокации или да го украсят с диверсии, съобщи представителят на президента Дмитрий Песков, представен от Интерфакс.

Той добави, че следователно реакцията на Путин е извънредно твърда, недвусмислена и решителна. Така Песков разяснява изказването на претендента за президент на Украйна Владимир Зеленски, който разгласи подготвеност за контакти с Путин за намиране на решение за рецесията в Донбас. Песков акцентира още, че Путин е бил отворен за сериозен разговор през цялото време на събитията в Донбас.

„ Освен това, Путин неведнъж е казвал, че за урегулирането на спора в Донбас най-главното е не разговорът с Москва, тъй като Москва не взе участие в този спор. Това е вътрешно-украински спор и самите украинци могат да го решат, в случай че стартират да беседват между тях “, означи прессекретарят на съветския президент.

Запитан от украински публицист дали това значи, че няма да има контакти сред президентите на двете страни след балотажа, Песков отговори: „ Не, към момента не значи “. Кандидатът за президент на Украйна Зеленски съобщи през вчерашния ден, че е подготвен на договаряния с Путин, само че акцентира, че не може да става дума за пожертване на територии или хора. Зеленски сподели, че следва да стартира сериозна „ осведомителна война “, в която Украйна е длъжна да победи, само че не посочи средствата за воденето й. Той зае челната позиция на първия тур на президентските избори и ще се състезава на втория с настоящия президент Петро Порошенко. Двамата се договориха да проведат спор на Олимпийския стадион в Киев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР