Президентът на Русия Владимир Путин вече нареди на руската централна

...
Президентът на Русия Владимир Путин вече нареди на руската централна
Коментари Харесай

"Газпром" обмисля вариант за спиране на доставките за ЕС

Президентът на Русия Владимир Путин към този момент подреди на съветската централна банка и " Газпром " до 31 март да приготвят схемата за заплащане на газ в рубли на фона на западните наказания против Русия за нейната " специфична военна интервенция " в Украйна.

Държавите от Европейския съюз, където на " Газпром " се падат към 40% от доставките на газ, обявиха, че отхвърлят да заплащат за съветски газ в рубли. " Газпром " в действителност работи върху вид за цялостно прекъсване на доставките на газ за " неприятелските страни " (сред които и всички страни от ЕС) и прави оценка следствията от сходни ограничения ", написа през днешния ден съветското издание " Комерсант ".

" Комерсант " също по този начин уточни, че " Газпром " е отказал да разисква този въпрос с вестника. Междувременно от " Газпром " не дадоха отговор на организация " Ройтерс " за настояването на коментар на тази информация.

В сряда представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че клиентите няма да бъдат задължени да преминат към заплащания на съветския газ в рубли още в четвъртък, защото " заплащанията и доставките са отнемащ времето развой ". Германия, най-големият клиент на газ на Русия, ще продължи да заплаща в евро или долари, съобщи в сряда представител на немското държавно управление, добавяйки, че Путин е споделил на немския канцлер Олаф Шолц, че нищо няма да се промени за европейските сътрудници, макар проекта му за заплащания в рубли.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР