Президентът на Русия Владимир Путин ще участва на 27 април

...
Президентът на Русия Владимир Путин ще участва на 27 април
Коментари Харесай

Путин участва чрез видеовръзка в откриването на турската АЕЦ

Президентът на Русия Владимир Путин ще взе участие на 27 април посредством видеовръзка в церемонията по доставката на нуклеарно гориво в АЕЦ " Аккую ". Това удостовери турският водач Реджеп Ердоган в сряда в ефира на телевизионния канал TRT.

" На 27 април ще се организира гала по доставката на нуклеарно гориво в АЕЦ " Аккую ". След доставката на горивото това оборудване ще получи статут на нуклеарно оборудване. Руският президент Владимир Путин също ще вземе присъединяване в церемонията посредством видеовръзка ", сподели той.
 Ердоган чака Путин в Турция през април
Ердоган чака Путин в Турция през април

Руският президент може да участва на церемонията по откриването на АЕЦ " Аккую "

Припомняме, че в края на март стана ясно, че  Путин може да посети Турция на 27 април за откриването.

Проектът за 20 милиарда $ за създаване на четири нуклеарни реактора ще разреши на Турция да се причисли към дребния клуб на страните с гражданска нуклеарна сила.

АЕЦ " Аккую " се строи в региона на Гулнар в турския окръг Мерсин по съветски план и с присъединяване на реализатори от Русия, като се възнамерява построяването на първия блок да завърши тази година.

Церемонията по полагането на основите на атомната електроцентрала Очаква се, откакто проработи с цялостен потенциал, АЕЦ " Аккую " да създава 35 милиарда киловатчаса електрическа енергия годишно, които ще покриват към 10% от потреблението на електрическа енергия на страната.
 Турция и Русия направиха първа копка на трети блок на АЕЦ
Турция и Русия направиха първа копка на трети блок на АЕЦ " Аккую "

Путин и Ердогана участваха виртуално са събитието

Международният углавен съд издаде за хипотетични военни закононарушения в Украйна, което провокира възмущението на Кремъл. Турция обаче не е страна по Римския статут, който сътвори МНС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР