Президентът на Русия Владимир Путин ще пропусне тази година великденската

...
Президентът на Русия Владимир Путин ще пропусне тази година великденската
Коментари Харесай

Путин ще пропусне великденската служба

Президентът на Русия Владимир Путин ще пропусне тази година великденската работа, само че ще посети и ще възпламени свещ в параклиса в московската си резиденция Ново Огарьово, където живее и работи сега, заяви през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Премиерът Михаил Мишустин ще посрещне Великден у дома, осведоми неговият прессекретар Борис Беляков, предава Българска телеграфна агенция.

Пламък от Благодатния огън ще бъде доставен в Русия от пратеници на публичния фонд „ Андрей Първозвани " с благословението на съветския патриарх Кирил. Заради карантинните ограничавания обичайното посрещане на летище „ Внуково " в Москва е анулирано и огънят ще бъде доставен непосредствено в катедралата „ Христос Спасител " за великденското свещенодействие, което също ще се състои при закрити порти. Предаването на огъня в други храмове ще стане допустимо, едвам щом бъде вдигнат режимът на самоизолация, разгласен в Москва до 1 май, прибавя ТАСС.

Огромното болшинство поданици на Русия - 84 на 100, поддържат рекомендацията да се ограничи визитата на храмовете по време на религиозни празници, в това число Великден.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР