Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за репатриране на

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за репатриране на
Коментари Харесай

Путин подписа указ за репатриране на валута

Президентът на Русия Владимир Путин подписа декрет за репатриране на задгранична и съветска валута от резиденти, участващи в задгранични стопански действия, заяви ТАСС. Документът беше оповестен в формалния портал за правна информация.

Според постановлението съветските компании ще могат да извършват отговорностите си към притежателите на задгранични еврооблигации, като пласират в тяхна изгода облигации със сходни условия, в това число периоди и рентабилност.

Според указа на Путин държавна комисия ще може да постанова ограничавания на експортьорите, които кредитират задгранична валута в задгранични сметки.

„ Да се даде на държавната комисия за надзор на задграничните вложения в Руската федерация правото да постанова ограничавания върху кредитирането на задгранична валута от резиденти по техни сметки (депозити), открити в банки и други организации на финансовия пазар, намиращи се отвън територията на Руската федерация, както и върху паричните преводи без разкриване на банкова сметка, употребявайки електронни платежни средства, предоставяни от задгранични снабдители на платежни услуги “, се споделя в документа.

Президентът Путин забрани на жителите на страната да превеждат средства в задгранична валута, получени под формата на дивиденти от съветски компании, по задгранични сметки.

По-специално, въпросът се отнася до въведената през февруари възбрана за резиденти да трансферират задгранична валута по сметките си в чужб
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР