Президентът на Русия Владимир Путин навършва днес 66 години. Той

...
Президентът на Русия Владимир Путин навършва днес 66 години. Той
Коментари Харесай

Владимир Путин приема поздравления за рождения си ден

Президентът на Русия Владимир Путин навършва през днешния ден 66 години. " Той ще прекара този ден със семейство, родственици и другари ", съобщи прессекретарят Дмитрий Песков за ТАСС.

Рожденият ден на Путин, както при доста от останалите хора, не попада измежду формалните празници. Нито значимата персонално за него дата, нито неделята са причина за президента да отсрочи " за на следващия ден " въпросите, свързани с ръководството на страната. В този смисъл президентът не може да се отдаде на празнуване, макар че от време на време намира няколко дни за отмора. Неотдавна, да вземем за пример, президентът прекара съботния следобяд на отмора в хакаската тайга.

Путин, който заема най-високата държавна служба, просто няма от кого да изиска отпуск. Със сигурност и той има потребност да се откъсне от обстановките в страната и по света, да избере ден за отдих навън или в кръг от близки хора.

Миналата година държавните каузи го принудиха да прекара част от своя рожден ден на работно място надалеч от Москва. Във въпросната събота той организира оперативна среща с непрекъснатите членове на съветския Съвет за сигурност в Сочи.

В този ден Путин приказва доста с водачите на други страни по телефона, приемайки поздравления. Както сподели представителят на съветския водач Дмитрий Песков, тези диалози не са дълги и в тях не се разискват " основни въпроси ", само че както и останалите телефонни позвънявания, са част от работния график на президента.

През 2016 година Путин нямаше обществени мероприятия в този ден. Година по-рано той отиде на мач на нощната хокейна лига, а през 2014 година публично си взе отмора и отлетя, с цел да посрещне рождения си ден надалеч от цивилизацията, в сибирската тайга. Няколко пъти на тази дата по щастливо стичане на събитията отпадаха огромни интернационалните събития с присъединяване на президента на Руската федерация.

Според Песков, като цяло президентът постоянно чества своя рожден ден със семейство и другари, а от време на време и с сътрудници.

Внушителен е описът от дарове за президента, даже в случай че приказваме единствено за тези от тях, с които необятната общност е осведомена. Някои от подаръците за съветския президент са от сътрудниците му - водачите на други страни. Например преди година президентът на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов подари на Путин куче порода алабай.

Тази година един от първите, поздравили обществено съветския президент беше ръководещия водач на Република Сръбска Милорад Додик. На среща с Путин в Сочи преди седмица той изкусно поведе диалога към изборите в страната си, планувани за 7 октомври.

Додик напомни, че в този ден има и друго значимо събитие - рожденият ден на президента на Русия. Той поздрави Путин за идния празник и смъкна от ревера на сакото си значка със знамето на Република Сръбска, след което го даде на съветския водач. Връчвайки подаръка си, Додик видя, че това знаме е " в действителност обърнато знаме на Русия ".

Не по-малко истински са и подаръците на елементарните хора, освен това надалеч освен руснаци. Търговски мрежи, заведения за хранене, публични организации и лица от целия свят постоянно провеждат акции или се стараят да поздравят Путин в този ден по всякакъв автентичен метод.

Миналата година, когато съветският президент отпразнува 65-годишния си рожден ден, немски предприемачи му подадоха фланелка на националния тим на Германия и статуетка на Лев Яшин, а във Вашингтон ресторант подготви пица Hot Like Putin (Гореща като Путин), с която през целия ден угощаваше своите клиенти. В Ню Йорк различен ресторант направи специфичен " пететажен " бургер.

Европейците поздравиха съветския президент не по-малко изобретателно: по улиците на Париж и Берлин се появиха графити с топли думи по негов адрес в този ден. А британецът Андрю Картрайт разгласява поздравлението си във тип на реклама в „ Дейли Телеграф “.

Оригинални акции се организират и в Русия. Например през цялата година Общоруският национален фронт (ОНФ) събираше " видеопоздравления на разнообразни хора ", от което направи необикновено автентичен колаж. А младежкият ОНФ на този ден ще организира акция " Пощенска картичка за президента ", събирайки писмени поздравления към Путин от жителите на съветските градове. Най-добрите пощенски картички, постъпили в ОНФ, те дадоха обещание да предадат персонално на Путин. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР