Президентът на Русия Валдимир Путин проведе телефонни разговори с президента

...
Президентът на Русия Валдимир Путин проведе телефонни разговори с президента
Коментари Харесай

Путин обяви, че ще признае независимостта на Донбаската и Луганската републики

Президентът на Русия Валдимир Путин организира телефонни диалози с президента на Франция Еманюел Макрон и с канцлера на Германия Олаф Шолц. По време на диалозите с тях съветският водач им е събщил, че „ в скоро време има намерение да подпише “ декрет за признаването на Донецката и Луганската нации републики, заяви пресслужбата на Кремъл.

Отбелязва се, че Путин е уведомил водачите на Франция и Германия за резултатите от разширеното съвещание на Съвета за сигурност на Русия, на което е разисквана настоящата обстановка към Донбас в подтекста на поставения от Държавната дума въпрос за признание независимостта на двете самообявили се републики. В понеделник постъпи послание от ръководителите на ДНР и ЛНР за признание на техния суверенитет по отношение на военната експанзия на украинските управляващи, масирания обстрел на територията на Донбас, вследствие на което страда цивилното население.

„ Имайки поради всичко това, президентът на Русия съобщи, че има намерение в скоро време да подпише съответния декрет “, се споделя в известието.

Същевременно френският президент Еманюел Макрон свика Съвета по защита и сигурност на страната си на съвещание в понеделник, с цел да направи оценка на обстановката в Украйна, оповестиха от кабинета на Макрон.

Едновременно с това Путин прави изключително послание към руснаците. " Скъпи другари, тематика на моето изявление са събитията в Украйна. Това е значимо за нас и за Русия. Обръщам се към руснаците в Украйна ", сподели Путин.

" Въпросът е доста сериозен. Ситуацията в Донбас закупи сериозен темперамент. Не желая да давам оценки, а да кажа идващите стъпки ", добави той.

" Украйна не е прилежаща наша страна, а е неотделима част от нашата история, там са нашите близки и другари. За да разбираем дейностите на Русия и задачите, които си слагаме, би трябвало да кажа няколко значими думи: Съвременна Украйна бе основана напълно от Русия. Сталин причисли Съюз на съветските социалистически републики и й даде някои земи, по-рано принадлежали на Румъния и Полша. През 1954 г- Хрушчов също й подари спомагателни земи. Така се образува територията на актуалната Украйна ", съобщи президентът на Русия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР