Президентът на Русия, държавата, която е един от най-големите производители

...
Президентът на Русия, държавата, която е един от най-големите производители
Коментари Харесай

Путин не изключи продължаване на пакта ОПЕК+ до края на 2018-а

Президентът на Русия, страната, която е един от най-големите производители и експортьори на нефт в света, сподели през днешния ден, че не изключва съглашението за редуциране на добива ОПЕК+ да се продължи до края на 2018 година.

" Всички сме заинтересувани от постоянен пазар. Това, което направихме дружно с ОПЕК, мисля е в интерес на цялата международна стопанска система. Дали ще продължим съглашението или не, зависи от развиването на обстановката на международния пазар. По принцип не изключвам неговото продължение. Но ние ще изходим от тези действителности, които ще бъдат към март 2018 година. " Това сподели Владимир Путин на енергиен конгрес в Москва, представен от Reuters.

Руският президент уточни още, че в случай че производителите решат да продължат действието на съглашението, то срокът би трябвало да се удължи най-малко до края на 2018 година.

В края на ноември 2016 година ОПЕК и редица страни производители на нефт отвън картела се споразумяха да понижат добива си с 1,8 милиона барела на денонощие. От тях 1,2 млн. барела се падат на страните от ОПЕК, а от останалия размер за редуциране - 300 хиляди барела дневно пое обвързване да понижи Русия.През май тази година срокът на деяние на пакта ОПЕК+ бе удължен до края на март 2018 година.

Целта на тази мярка цели да стабилизира петролния пазар като балансира търсенето и предлагането след срутва на цените от 2014 година насам. Много страни участнички в съглашението, включително Русия, разчитат на петрола като значим източник на средства за техните бюджети.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР