Президентът на Румъния Клаус Йоханис номинира за втори път изпълняващия

...
Президентът на Румъния Клаус Йоханис номинира за втори път изпълняващия
Коментари Харесай

Номинираха Николае Чука за премиер на Румъния

Президентът на Румъния Клаус Йоханис номинира за повторно изпълняващия длъжността министър на защитата Николае Чука за министър-председател, претрупан със задачата да сформира държавно управление.

За разлика от първия път, когато Чука беше подсилен от Националнолибералната партия (PNL), номинацията в този момент е подкрепена от коалиция, формирана от PNL, Социалдемократическата партия (PSD) и Съюза на унгарците (UDMR).
Строгите ограничения поради ковид в Румъния остават в действие
Румънското държавно управление удължи с още 30 дни положението на паника поради пандемията от ковид, считано от 9 ноември, оповестява тел...

След номинацията на 21 октомври Чука се опита да събере поддръжка за държавно управление на малцинството. Той се отхвърли от мандата си на 2 ноември – ден преди оферти от него кабинет да се изправи пред парламентарен избор, защото либералите взеха решение да се опитат да образуват болшинство в поддръжка на държавното управление, заяви уеб сайтът Romania Insider.

Чука беше номиниран, откакто през октомври препоръчаният за министър председател Дачиан Чолош не съумя да получи поддръжката на Народното събрание. Йоханис трябваше да номинира нов министър председател, когато държавното управление на Флорин Читу падна след избор на съмнение, импортиран от социалдемократите (PSD) и подсилен от PNL и някогашните съдружни сътрудници на UDMR USR и AUR.

Пенсиониран военачалник, Чука преди този момент е бил шеф на Генералния щаб, назначен от президента Йоханис през 2015 година Той е служил и като шеф на румънските сухопътни войски. Чука беше краткотраен министър-председател през 2020 година, откакто Людовик Орбан подаде оставка.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР