Президентът на РСМ Стево Пендаровски определи искането на страната ни

...
Президентът на РСМ Стево Пендаровски определи искането на страната ни
Коментари Харесай

Македонският президент: България е скандална, така не постъпват дори окупаторите

Президентът на РСМ Стево Пендаровски дефинира настояването на страната ни да взе участие в процеса на конституционни промени в страната му като скандално.

„ Такова искане не насочат даже окупаторите на страните, териториите и страните, които окупират. В 21 век е безусловно несвоевременно да се търси интервенция във вътрешнополитическите и конституционни процеси. В този смисъл нашият отговор на Министерство на външните работи беше на място “, сподели Пендаровски в отговор на журналистически въпрос, откакто взе участие в откриването на конференция „ Стратегия за ромите, прогрес и последващи стъпки “. 

Македонското Министерство на външните работи заяви през вчерашния ден, че не съществува нито опция, нито има политическа воля България да бъде включена в процеса по конституционни промени, обвързван със започване на договаряния за участие в Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тази позиция на македонското външнополитическо ведомство пристигна откакто българският външен министър Николай Милков съобщи, че България желае да бъде съветвана за конституционните промени и това към този момент го е съобщил на неговия сътрудник Буяр Османи. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР