Президентът на Република Сръбска Милорад Додик е заявил в интервю

...
Президентът на Република Сръбска Милорад Додик е заявил в интервю
Коментари Харесай

Милорад Додик със скандални изявления за Путин, Запада и РСръбска

Президентът на Република Сръбска Милорад Додик е декларирал в изявление за РТРС, че съветският президент Владимир Путин не е човек на войната, само че, както твърди, е бил заставен да пази националните и държавни ползи със " специфична интервенция " в Украйна, оповестяват Факти.бг.

" Западът наруши всички предизвестия от 2008 година насам, от Мюнхенската конференция, да не отива към границите на Русия и да не нападна политическата ѝ система. Западът наруши всичко това в своята надменност, с цел да хване Русия и да докара до нейната инвазия ", декларира Додик в изявление за " Радио и телевизия на Република Сръбска " от Казан, като прибавя, че Путин се застъпва за запазването на мира и стабилността.

Той е показал, че Русия е излязла от всичко това още по-силна, " което Западът не е очаквал ".

Той е декларирал, че Русия под управлението на Путин е развила своята стопанска система и е построила непоклатимост и независимост за всички свои жители.

" Русия оказва помощ на другите и не е окупирала никого, даже Украйна “, е коментирал Додик.

Говорейки за обстановката в Босна и Херцеговина, Додик е декларирал, че съветският президент " знае доста добре, че чужденците се пробват да откраднат нашата благосъстоятелност посредством неизбрани лица и счита, че това е неприемливо и Русия няма да одобри сходно държание ".

" Силата на Република Сръбска е възкресена тук и аз се гордея с това ", е допълнил Додик, заявявайки, че се застъпва за " мощно децентрализирана Босна и Херцеговина със мощни автономии като Република Сръбска ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР