Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски няма да отиде

...
Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски няма да отиде
Коментари Харесай

Пендаровски учуден, че не е поканен на откриването на македонския клуб в Благоевград

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски няма да отиде в Благоевград в неделя за откриването на " македонския клуб “ " Никола Вапцаров “, защото не е поканен, написа скопското издание " Независен “, представен от " Фокус ".

" Според изказването на тези, които го провеждат, те не са ме поканили, макар че това ме учудва, тъй като някои от тези хора, които откриват тази къща-паметник или дом, защото той не е регистриран по българските закони и е частна самодейност, те бяха при мен с ОМО " Илинден " дружно с други организации на македонците от България ", съобщи Пендаровски. Той сподели, че срещата у него е първият формален банкет на македонци от България след оповестяването на независимостта на РСМ.

Той добави, че за 31 години самостоятелност никой не ги е приемал като група македонци от България. Това, добави президентът, е грижата на страната за " диаспорите в прилежащите страни “.

По отношение на българските сдружения в страната президентът Пендаровски счита, че не би трябвало да се позволява те да носят имената на, както акцентира, потвърдени фашистки колаборационисти. Според него, в случай че след известията от Министерството на правораздаването, че даже и да бъде признат нов закон за сдруженията, той не може да се ползва със задна дата, може да се преразгледа работата на съществуващите сдружения.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР