Президентът на Република Северна Македония (РСМ) Стево Пендаровски се срещна

...
Президентът на Република Северна Македония (РСМ) Стево Пендаровски се срещна
Коментари Харесай

Президентът на РСМ се срещна с представители на ОМО Илинден

" Президентът на Република Северна Македония (РСМ) Стево Пендаровски се срещна с представители на ОМО " Илинден " (партия, чиято регистрация е отнета в България) ", оповестиха от администрацията на държания глава в Скопие.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 149
" В срещата взеха присъединяване и членове на други сдружения на български жители ", показаха още от институцията.

" По време на диалозите в резиденцията на президента гостите осведомиха президента за тяхната работа по въпросите на спазването и отбраната на правата на индивида, промотирането на толерантността и гражданското общество ", прибавиха от Президенството на РСМ.

" Във връзка с разговора на РСМ с България домакинът съобщи, че в връзките сред двете страни настава нова фаза. Той добави, че и в Скопие, и в София се демонстрира воля за реализиране на прогрес по изглаждане на разликите. Пендаровски добави, че всички политически  институции в двете страни би трябвало да дадат своя принос за решаването на противоречивите въпроси.  Президентът на РСМ също разгласи за плануваното публично посещаване в София и среща с българския държавен глава Румен Радев ", допълниха от администрацията на Пендаровски.

" Пендаровски посочи, че неговата страна желае да развива връзки с България в духа на Договора за добросъседество от 2017 година ", обявиха от президентството в Скопие

" ОМО Илинден - Пирин " бе записана като политическа партия през 1999 година, само че регистрацията ѝ бе отнета година по-късно.

Конституционният съд разгласи ОМО за противоконституционна политическата партия, защото тя се бори за разединение на част от територията на страната ни.

От 2014 г организацията написа годишни " отчети за правата на македонците в България ”.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 149  Външният министър на РСМ ще рапортува за договарянията с България Външният министър на РСМ ще рапортува за договарянията с България  Петков за районен съд Македония: Подходът - действителни резултати, а не общи приказки. Въпросът за македонско малцинство у нас е неприемлив

Петков за районен съд Македония: Подходът - действителни резултати, а не общи приказки. Въпросът за македонско малцинство у нас е неприемлив  Петков за районен съд Македония: Подходът - действителни резултати, а не общи приказки. Въпросът за македонско малцинство у нас е неприемлив Петков за районен съд Македония: Подходът - действителни резултати, а не общи приказки. Въпросът за македонско малцинство у нас е недопустим
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР