Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова, която води държавно-църковна

...
Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова, която води държавно-църковна
Коментари Харесай

Силяновска и Радев не можаха да говорят в Рим

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова, която води държавно-църковна делегация в Рим и Ватикана, е изразила подготвеност за среща с българския президент Румен Радев, който също е в Рим, само че срещата няма да се осъществя по време на визитите им там, пишат медиите в страната.

„ Изразихме и аз, и президентът Румен Радев подготвеност за среща, само че до среща няма да се стигне (сега). И двете делегации имат своя стратегия, само че казахме, че ще я осъществяваме час по-скоро, в първия комфортен миг. Готовността остава и остава да се забележим ”, споделя Силяновска в отговор на журналистически въпрос в репортаж на ТВ 21 незабавно след аудиенцията при папа Франциск. 

В късото видео Силяновска споделя за аудиенцията при папа Франциск, че тя " значи доста, с общо мнение сме за настоящите проблеми, за поддръжката на Ватикана по пътя ни към Европейски Съюз, за поддръжката на Ватикана към Западните Балкани. Казахме, че триумфите са явни. Ние сме образец за набожен разговор, той ще продължи, Ватикана има вяра в нашата мощ “, споделя Силяновска, представена от ТВ 21.

В формалното известие от кабинета на президента на Република Северна Македония се споделя, че по време на визита с главата на Римокатолическата черква Силяновска е изразила убеденост, че по време на нейния мандат страната " ще се стреми още по-интензивно към задълбочаване на цялостните връзки със Светия трон за подсилване на партньорството и поддържане на взаимно почитание, учредено на общи исторически, културни и религиозни обичаи ".

Била е прегледана опцията за развиване на институционалното съдействие в региона на образованието, науката и културата, обменени са били отзиви за " настоящите провокации пред католическата общественост " в страната,  а Силяновска е подарила на папа Франциск " огромна дърворезба с претекст на птицата феникс, която е знак на вечността ", цитира Българска телеграфна агенция.

Президентът на Република Северна Македония е провела среща и с държавния секретар на Светия трон монсеньор Пиетро Паролин, на която е била изразена " подготвеност за продължение на градивното съдействие в духа на взаимното съгласие и общите полезности ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР