Президентът на Република Косово Вьоса Османи-Садриу е на официално посещение

...
Президентът на Република Косово Вьоса Османи-Садриу е на официално посещение
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Румен Радев пред Вьоса Османи-Садриу: Бъдещето на Косово е в Европейския съюз

Президентът на Република Косово Вьоса Османи-Садриу е на публично посещаване у нас по покана на Румен Радев. Той съобщи, че България ще продължи да бъде ангажирана със сигурността, стабилността и мирът на нашия район.

" Когато преди 22 година България се включи в мироопазващата интервенция в Косово бяха сложени три значими цели на нашия контингент. Първо, да задълбочава съдействието с нашите съдружници и сътрудници. Второ, да изследва и се учи от опити на нашите нашите съдружници и сътрудници. И трето, да спомага на косовските сили за сигурност за тяхната подготовка и развиване. Днес, 22 години по-късно можем да кажем, че тези цели се извършват сполучливо. Гарантирам от името на българските Въоръжени сили, че България ще продължи да бъде ангажирана със сигурността и стабилността и мирът на нашия район. В това отношение българските Въоръжени сили ще продължат да си сътрудничат с Република Косово и да стоят като щит към всевъзможни закани и непознати въздействия към сигурността и стабилността в нашия район ", акцентира Румен Радев - президент на Република България.

" Нашата част на Европа е била очевидец на значими промени през последния четвърт век. В най-тежките времена от нашата история България постоянно е била до нас ", съобщи Вьоса Османи-Садриу - президент на Република Косово.

Президентът Радев означи още, че страната ни поддържа дейните старания на Косово да се построи като съвременна, демократична и многоетническа страна. И поддръжката на тези старания продължава непроменяемо от признаването на независимостта на Косово от нашата страна още през 2008 година

Двамата държавни глави са разискали европейската вероятност пред Косово.

" За нас бъдещето на Косово е в Европейския съюз. Приветстваме напъните на държавното управление на обществеността в Косово за пълноценната европейска интеграция и всички стъпки за продължение на промените, за подсилване на държавните институции, за правосъдна промяна, за битката с престъпността и корупцията като основни за бъдещото участие в Европейски Съюз ", акцентира още Румен Радев.

Изявления на двамата президенти гледайте онлайн тук или на



Официалната гала по посрещането се организира на площад " Свети Александър Невски ". На " Дондуков " 2 двамата президенти организираха среща на " четири очи ", след което се включиха в пленарните диалози сред формалните делегации на България и Косово.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР