Президентът на Република Индия Рам Натх Ковинд ще бъде на

...
Президентът на Република Индия Рам Натх Ковинд ще бъде на
Коментари Харесай

Президентът на Индия дойде, ще открие паметника на Махатма Ганди с Румен Радев

Президентът на Република Индия Рам Натх Ковинд ще бъде на държавно посещаване у нас по покана на президента Румен Радев от през днешния ден до 6 септември. Той ще бъде придружаван от брачната половинка си Савита Ковинд.
 Президентът на Индия идва у нас, монумент на Махатма Ганди го чака под изискване  Искат монумент на Махатма Ганди с козичка в Южния парк
Перспективите за активизиране на политическия разговор, двустранното търговско-икономическо и капиталово съдействие и културния и учебен продан се чака да бъдат във фокуса на срещата на двамата президенти, оповестиха от Дондуков 2. 

Утре от 10.00 часа на площад „ Св. Ал. Невски “ ще се състои церемонията по формалното посрещане на президента Ковинд и водената от него делегация. От 10.25 часа двете президентски двойки ще беседват на „ Дондуков “ 2, след което президентите Радев и Ковинд ще проведат среща „ на четири очи “. От 10.50 часа ще стартират пленарните диалози сред формалните делегации на България и Индия.

В 11.35 часа в наличието на двамата президенти в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 ще бъдат подписани двустранни документи - Програма за съдействие в региона на науката и технологиите за интервала 2018-2021 година “, Меморандум за съдействие в региона на туризма и Меморандум за съгласие сред Индийския съвет за културни връзки и СУ „ Св. Климент Охридски “ за гост-преподавател по хинди.

Президентите Радев и Ковинд ще създадат взаимни изказвания за медиите от 11.45 часа.

От 15.30 ч. индийският държавен глава Рам Натх Ковинд ще изнесе лекция в Аулата на СУ „ Св. Климент Охридски “ на тематика „ Образованието като инструмент на смяна и общ разцвет “.

В 16.30 часа двамата президенти ще закрият Българо-индийски бизнес-форум, който се състои в столичния „ София хотел Балкан “.

На 6 септември президентите на България и Индия ще открият в София монумент на именития лидер на индийското придвижване за самостоятелност Махатма Ганди. Церемонията ще стартира от 11.00 часа в Южния парк в столицата.

В рамките на визитата си в България президентът на Индия Рам Натх Ковинд ще организира среща с министър-председателя Бойко Борисов. Двете президентски двойки ще посетят Националния исторически музей.

Официалната делегация, водена от индийския президент, включва министърът на земеделието и селското стопанство Паршотам Рупала, членове на Народното събрание на Република Индия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР