Президентът на Република България Румен Радев Румен Георгиев Радев е

...
Президентът на Република България Румен Радев Румен Георгиев Радев е
Коментари Харесай

Румен Радев към студентите в УАСГ: Вие сте строителите на бъдеща България

Президентът на Република България Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила откри юбилейната 75-та образователна година на едно от най-старите образователни заведения у нас Университет по рахитектура, строителство и геодезия (УАСГ), съобщи кореспондент на Novini.bg.


Държавният глава прикани бъдещите студенти да строят, да се развиват, само че постоянно в своята работа да втъкават нашата българска традиция. "Вие сте нашата врата към света ", се обърна Радев към студентите. "Всеки, който идва в България вижда обект на вашия труд. Вие би трябвало да съчетавате усета на хубостта с математическите калкулации. Тук би трябвало да се прави просвета, а вие студентите да търсите нови пътища на знанието. Вие сте строителите на бъдеща България “, акцентира президентът.

Преди формалното разкриване президентът е провел среща с ректора и управлението на образователното заведение. Обсъдили са проблемите и вероятностите на УАСГ, също по този начин са говорили за качеството на образованието в този университет, защото то е извънредно значимо за развиването на България.

Университетът е учреден през 1942 година като Висше техническо учебно заведение (ВТУ) с декрет на цар Борис III и тази година чества 75-годишнината от основаването си. Почетен посетител на Mеждународната юбилейна научна конференция (1-3 ноември 2017) ще бъде и синът на цар Борис III, господин Симеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 година в София. Той е наследник на Цар... към профила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР