Президентът на Република Албания Байрам Бегай е на официално посещение

...
Президентът на Република Албания Байрам Бегай е на официално посещение
Коментари Харесай

Президентът на Албания Байрам Бегай е на официално посещение в България по покана на Радев

Президентът на Република Албания Байрам Бегай е на публично посещаване в България по покана на българския държавен глава Румен Радев, оповестиха от прессекретариата на президента. Визитата е в подтекста на 110-годишнината от установяването на двустранни дипломатически връзки сред България и Албания, която се отбелязва през актуалната година.

От 10:00 часа пред храм-паметника „ Св. Александър Невски “ президентът Байрам Бегай и брачната половинка му Арманда Бегай ще бъдат посрещнати от Румен Радев и Десислава Радева с публична гала. Държавният глава на Албания ще постави венец пред паметника на Незнайния боец. След това на „ Дондуков “ 2 ще се състои среща „ на четири очи “, след което двамата президенти ще управляват пленарните диалози сред формалните делегации на България и Албания.

Във фокуса на диалозите сред президентите Радев и Бегай ще бъдат задълбочаването на съдействието сред двете страни, процесът на разширение на Европейския съюз, партньорството в сигурността и защитата, както и въпроси от районния дневен ред.

Вчера президентите Румен Радев и Байрам Бегай дружно със съпругите си – Десислава Радева и Арманда Бегай, участваха на спектакъла „ Калас и Онасис " в Националния замък на културата. Операта-мюзикъл е с присъединяване на солисти, хора и балета на Държавна опера – Варна, както и на оркестъра и хора на Националната опера и балет на Албания.

През актуалната година България и Албания означават 110 години от установяването на дипломатически връзки и 30 години от подписването на Договора за другарство и съдействие, което дава значим спомагателен тласък за задълбочаване на политическия разговор и активизиране на секторното съдействие, се показва на страницата на Министерство на външните работи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР