Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес разкритикува остро испанската футболна

...
Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес разкритикува остро испанската футболна
Коментари Харесай

Флорентино Перес: Нищо не може да оправдаe уволнението на Лопетеги

Президентът на " Реал " (Мадрид) Флорентино Перес разкритикува остро испанската футболна федерация поради уволнението на националния селекционер Хулен Лопетеги. 51-годишният треньор беше освободен от поста си единствено ден преди началото на международното състезание, откакто във вторник беше разгласен за новия наследника на Зинедин Зидан на " Сантяго Бернабеу ".

Перес дефинира дейностите на испанската федерация като невиждани и съобщи, че нищо не може да оправдае уволнението на Лопетеги. Според президента на " Реал " дейностите на шефа на федерацията Луис Рубалес са плод на надменност, а държанието му е посочило липса на почитание към мадридския клуб.

Рубалес упрекна Лопетеги и " Реал " в тъпчене на разпоредбите и съобщи, треньорът и клубът са работили зад тила на федерацията, без да я " осведомят по какъвто и да било метод ".

" Искахме да обявим съглашението преди международното, с цел да бъде всичко транспарантно и да избегнем всевъзможни спекулации и клюки ", сподели Перес при представянето на Лопетеги като треньор на " Реал ".

Перес даде образец с оповестяването на Антонио Конте за управител на " Челси " преди Евро 2016 и на Луис ван Галл за управител на " Манчестър юнайтед " преди международното в Бразилия през 2014 година

" Имахме законното право да сключим това съглашение. То по никакъв метод не може да бъде тълкувано като нелоялно ", сподели още президентът на " Реал ".

" Реакцията на президента (на федерацията) е невиждана. Нищо не може да оправдае това, че Лопетеги няма да е на скамейката в мача с Португалия ", приключи Перес.

 Флорентино Перес: Нищо не може да оправдаe уволнението на Лопетеги
© Reuters

Лопетеги съобщи, че е извънредно отчаян, че няма да може да води Испания на международното. " Вчера изживях най-тъжния ден в живота ми от гибелта на майка ми, само че през днешния ден е най-щастливият ", сподели той при представянето си в четвъртък.

Според него играчите в националния тим са приели доста добре новината, че отива в " Реал ". " След като схванаха, имахме една от най-хубавите си тренировки за последната седмица ", съобщи Лопетеги.

Той добави, че президентът на федерацията в началото го е поздравил. " Беше сърдечен и по-късно не знам какво се случи. Щеше ми се Рубалес да беше постъпил по друг метод ", сподели още новият треньор на " Реал ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (193)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР