Президентът на Обединените арабски емирства (ОАЕ) пристигна днес изненадващо в

...
Президентът на Обединените арабски емирства (ОАЕ) пристигна днес изненадващо в
Коментари Харесай

Президентът на Обединените арабски емирства пристигна изненадващо в Катар след години на бойкот

Президентът на Обединените арабски емирства (ОАЕ) дойде през днешния ден изненадващо в Катар – страната хазаин на тазгодишното Световно състезание по футбол, съобщи Това е първото посещаване на водача на емирствата в Катар, откогато преди няколко години четири арабски страни започнаха протест против него поради политически спор, влошил връзките в района.

Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, който е и емир на Абу Даби, дойде в Катар по покана на неговия емир - шейх Тамим бин Хамад Ал Тани. “Посещението надгражда съществуващите приятелски връзки сред двете страни и техните нации “, се споделя в късата информация на УАМ. Според доста анализатори точно шейх Мохамед бе един от политиците, замислили протеста против Катар. Той стартира през 2017 година и в него се включиха Бахрейн, Египет, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

В разгара на рецесията в Катар, във вестниците се появиха изявления, които даже предлагаха да се прокара ров по 87-километровата (54 мили) граница със Саудитска Арабия и да се изпълни с нуклеарни боклуци. Въпреки че това беше риторично предложение, то сподели какъв брой бездънен е гневът в района на фона на разногласието, за който тогавашният държател на Кувейт допусна, че едвам не е провокирал война.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР