Президентът на Молдова Мая Санду осъди нарушаването на въздушното пространство

...
Президентът на Молдова Мая Санду осъди нарушаването на въздушното пространство
Коментари Харесай

Санду обвини Русия в нарушаване на въздушното пространство на Молдова

Президентът на Молдова Мая Санду осъди " нарушаването на въздушното пространство на Молдова от съветска ракета ". Тя съобщи, че неутралният статут на страната ѝ не значи, че не би трябвало да построява защитни уреди, с цел да обезпечи сигурността на народа си. Русия не е коментирала обвиняванията за нарушение на молдовското въздушно пространство.

" Остро съдя нарушаването на въздушното пространство на Молдова от съветска ракета. Молдова заслужава мир и сигурност и ние ще предприемем всички нужни стъпки, с цел да ги реализираме ", написа Санду в Twitter.

Първоначално за нарушаването на молдовското въздушно пространство заяви главнокомандващият на украинските войски Валерий Залужний. По-късно молдовското министерство на защитата удостовери, че въздушното пространство е било нарушено от ракета, летяща към Украйна. Министерството не прецизира на коя страна може да е принадлежал снарядът. Руският дипломат Олег Васнецов е извикан в молдовското външно министерство. Руският представител Дмитрий Песков не разяснява информацията, а съветското министерството на защитата не реагира по никакъв метод на известията, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР