Президентът на модния отдел на Chanel Бруно Павловски предупреди модната

...
Президентът на модния отдел на Chanel Бруно Павловски предупреди модната
Коментари Харесай

Chanel отправи предупреждение за луксозните стоки

Президентът на стилния отдел на Chanel Бруно Павловски предизвести стилната промишленост и промишлеността на първокласните артикули да се приготвят за сложна година в изискванията на закъснение на международния стопански напредък.

 

В диалог с Financial Times в границите на ревюто Metiers d`Art, което се организира в Манчестър, Обединеното кралство, Павловски акцентира евентуалните компликации пред промишлеността.

Според Павловски икономическите условия сега са сложни " на всички места, във всяка една страна ", което сигурно ще се отрази на първокласния бранш.

" Луксът не е предпазен от стопанската система. Нямам кристална топка, само че обстановката ще бъде по-трудна от това, което видяхме през 2023 година ", предизвести той.

Павловски разкри, че тази година марката е записала спад в визитите на магазините и покупките от купувачи, които купуват за първи път и понякога, като свърза наклонността с високата инфлация в Съединени американски щати и Европа и рекордната младежка безработица в Китай.

Според по-ранни данни продажбите на първокласни артикули единствено в Съединени американски щати са се нараснали с едвам 2% през третото тримесечие на годината, откакто през предходното тримесечие бяха в застой. В Европа растежът на приходите на първокласните марки се забави до 7% спрямо 19% през интервала април-юни. Коментирайки спада, Павловски означи, че това е " обикновено ", защото първокласните артикули " не могат да бъдат в непрекъснат двуцифрен напредък ".

 

 Chanel не е единствената компания, която се тревожи за бъдещето на първокласната промишленост - компании от LVMH до Gucci регистрират по-нисък растеж на продажбите или спад на приходите на фона на инфлацията и рецесията. Например предишния месец Richemont, благосъстоятелност на Cartier, регистрира резултати за полугодието, които демонстрираха 3% спад в продажбите на първокласни часовници в международен мащаб и 17% спад в Северна и Южна Америка.

" Луксът за жалост не е резистентен на криза ", пишат анализаторите на HSBC в записка до Bloomberg, като предвиждат, че " звездният растеж " на продажбите в годините след пандемията от Ковида-19 евентуално е завършил.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР