Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах ще пристигне утре

...
Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах ще пристигне утре
Коментари Харесай

Президентът на МОК идва в София заради юбилей

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах ще дойде на следващия ден в София. Причината е 100-годишнината на Българския олимпийски комитет.

Неговата аудиенция най-вероятно ще стартира със среща при президента. Очаква се при излизането си от президентството Бах да направи изказване пред медиите.

След това президентът на МОК ще се насочи към Градската градина пред Народния спектакъл. Там той ще участва на откриването на изложбата „ 100 години БОК “. На 14 постамента са изложени 28 платна с документи и фотоси, запечатали паметни мигове, събития и персони в историята на олимпийското придвижване у нас. По време на събитието ръководителят на БОК Стефка Костадинова ще връчи на Бах клише решение на Министерския съвет от 1896 година, с което България командирова на Олимпиадата в Атина петима спортисти, измежду които и единственият състезавал се там – гимнастикът Шарл Шампо. По този метод страната става една от 14-те, възстановили преди 127 години с присъединяване си в гръцката столица античната традиция и сложили началото на един от най-значимите световни явления на днешно време – Олимпийските игри.

На изложбата в Градската градина кметът на София Йорданка Фандъкова ще връчи специфичен приз на Бах.

В 19:30 часа в Централния Военен клуб в наличието на Румен Радев и Томас Бах стартира кулминационната точка на тържествата, отбелязващи вековния празник на БОК. Сред близо 400-те посетители на церемонията са поканени всички олимпийски медалисти на България. Освен това – изтъкнати треньори, дейци и спортни ръководители, общественици, политици и създатели.

В четвъртък Томас Бах ще бъде част от валидирането на пощенска марка за 100-годишнината на БОК. Събитието ще се състои в Музея на известията на ул. „ Гурко “ 6.

След това президентът на МОК ще посети „ Олимпийския център “ в НСА „ Васил Левски “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР