Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах ще пристигне утре

...
Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах ще пристигне утре
Коментари Харесай

Програмата на Томас Бах при посещението му в България

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах ще дойде на следващия ден след обед в България по отношение на отбелязването на 100-годишнината на Българския олимпийски комитет. Все още се прецизира началото на неговата аудиенция, най-вероятно тя ще стартира със среща при президента на Република България Румен Радев, само че това ще се посочи в елементи в околните часове. 

Очаква се при излизането си от Президентството Томас Бах да направи изказване пред медиите, като за това ще има удостоверение по-късно.

Веднага по-късно Томас Бах ще се насочи към Градската градина пред Народния спектакъл, където ще участва на откриването на изложбата „ 100 години БОК “. 

На 14 постамента са изложени 28 платна с документи и фотоси, запечатали паметни мигове, събития и персони в историята на олимпийското придвижване у нас. По време на събитието от 17.30 ч. в Градската градина пред Народния спектакъл Стефка Костадинова че връчи на Томас Бах клише от скъп документ - Решение на Министерския съвет от 1896 година, с което България командирова на Олимпиадата в Атина петима спортисти, измежду които и единственият ни взел участие там - гимнастикът Шарл Шампо. По този метод страната ни става една от 14-те страни, възстановили преди 127 години с присъединяване си в гръцката столица античната традиция и сложили началото на един от най-значимите световни явления на днешно време – олимпийските игри. 

Също на изложбата в Градската градина кметът на София Йорданка Фандъкова ще връчи специфичен приз на президента на МОК, а създателите на книгата „ България на Олимп “ Владимир Памуков, Тодор Шабански и Бончук Андонов ще предадат на Томас Бах две копия от изданието – едното персонално за него, а другото за предпазване в Олимпийската библиотека в Лозана. Покрай фотоизложбата се плануват и други интензивности.

Точно в 19.30 ч. в Централния Военен клуб в наличието на президента на Република България и президента на МОК стартира кулминационната точка на тържествата, отбелязващи вековния празник на БОК. Сред близо 400-те посетители на церемонията са поканени всички олимпийски медалисти на България, изтъкнати треньори, дейци и спортни ръководители, общественици, политици и създатели.

На другия ден, в четвъртък в 9.00 ч. Томас Бах ще бъде част от формалните лица, които ще валидират пощенска марка за 100-годишнината на БОК, събитието е в Музея на известията (ул. " Гурко " №6). След това президентът на МОК ще посети за малко открития неотдавна „ Олимпийски център “ в Националната спортна академия „ Васил Левски “, преди да отпътува от България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР