Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах призова правителствата на

...
Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах призова правителствата на
Коментари Харесай

Бах призова за подкрепа от правителствата в борбата с допинга

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах прикани държавните управления на страните да вземат участие по-активно в битката против допинга. Според германеца не е задоволително един спортист да бъде осъден. Нужно е също по този начин хората от неговият екип, които са забъркани, да бъдат поведени под отговорност.

„ Спортистите не са единствените виновници. Той се поддържа, а от време на време е подтикван или принуждаван, от секретна мрежа, която може да включва треньори, сътрудници, снабдители, мениджъри чиновници от държавни или спортни организации, лекари, физиотерапевти или други “, съобщи Бах на конференция на УАДА в Катовице, Полша.

Но до момента в който спортните организации могат да санкционират състезатели, които дадат позитивна проба за допинг, те са безсилни да разпознават и глобяват антуража на спортистите. Като образец Бах уточни, че в случай че МОК разкрие доктор, отговорен за допинг, ще го изгони от Игрите.

„ Но откакто лекарят се върне вкъщи, в множеството случаи, той може просто да продължи с подлия си бизнес без никакви последици. Това е недопустимо и би трябвало да се промени “, посочи Бах, който упорства всички забъркани в случаи на допинг да бъдат осъдени.

„ Така можем да създадем огромна крачка напред за подсилване справедливостта, доверието и в отбрана на чистите спортисти “, приключи президентът на МОК. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР