Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви: „Участието

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви: „Участието
Коментари Харесай

Шефът на МОК подкрепи връщането на руснаците в международни състезания

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах съобщи: „ Участието на спортисти с съветски и беларуски паспорти в интернационалните надпревари работи. На нито едно от тези надпревари не е имало произшествия, включващи опасност за сигурността на спортистите. "
В същото време Бах означи, че МОК няма да може да вземе решение за допускане на руснаци и беларуси, което изцяло ще удовлетвори всички страни.
Днес в Лозана се организира съвещание на Изпълнителния комитет на МОК, на което, наред с други неща, се разисква въпросът дали съветски и беларуски спортисти могат да вземат участие в интернационалните надпревари.
В края на януари МОК разгласи, че няма да възрази против присъединяване на спортисти от Русия и Беларус в интернационалните шампионати, в случай че са изпълнени няколко условия Сред тях са спазването на антидопинговите правила и представянето под безпристрастен байрак. Също по този начин от спортистите се изискваше " да не се опълчват на мироопазващата задача на МОК ", интензивно подкрепяйки специфичната интервенция в Украйна.
По-късно обаче от МОК оповестиха, че обмислят разновидността, при който руснаците и беларусите ще могат да вземат участие в шампионати в Азия и да се класират за Олимпиадата през 2024 година В същото време МОК акцентира, че е прибързано да се приказва за допускане на руснаци до Игрите в Париж. Освен това Литва заяви, че група от 35 страни ще се опита да попречи на спортисти от Русия и Беларус да вземат участие в Олимпийските игри през 2024 г.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР