Президентът на Международната федерация по гимнастика (FIG) Моринари Ватанабе пристигна ...

Президентът на Международната федерация по гимнастика (FIG) Моринари Ватанабе пристигна

Президентът на FIG Моринари Ватанабе пристигна в БългарияПрезидентът на Международната федерация по гимнастика (FIG) Моринари Ватанабе дойде в България. Японецът, който е формален посетител на международното състезание по скокове на батут, беше посрещнат от Стоян Димитров и от Красимир Дунев - президенти на федерациите по скокове на батут и по спортна гимнастика.

По време на престоя си в София Ватанабе ще се срещне с министъра на младежта и спорта Красен Кралев и ще бъде почетен със званието „ Почетен професор “ на Националната спортна академия " Васил Левски ". Отличието е  самопризнание за приноса на Моринари Ватанабе към развиването на гимнастиката в международен мащаб, за множеството благотворителни начинания, осъществени под негово управление, както и за популяризирането на гимнастическите спортове измежду децата и юношите.

Ръководителят на FIGе тясно обвързван с НСА, така като през 80-те години е специализирал гимнастика във висшето училище.
Церемонията ще се състои на 13 ноември (понеделник) от 11.00 часа в Заседателната зала на Ректората на НСА в Студентски град. След което, Ватанабе ще изнесе лекция на тематика " Състояние и трендове в развиването на Международната федерация

Източник: bnr.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg