Президентът на лондонския Кристъл Палас Стийв Париш заяви, че е

...
Президентът на лондонския Кристъл Палас Стийв Париш заяви, че е
Коментари Харесай

Футболен бос в Англия охлади страстите за подновяването на ВЛ

Президентът на лондонския Кристъл Палас Стийв Париш съобщи, че е допустимо в Англия дълго време да не се играе още веднъж футбол, в случай че клубовете не съумеят да стигнат до консенсус за възобновяване на шампионата.

В понеделник представители на 20-те тима от Висшата лига ще дискутират план "Рестарт ", който цели възобновяването на шампионата. Дори да бъде реализирано единодушие сред тях, държавното управление ще има последната дума.

"Ние бихме били лишени от нашите отговорности, в случай че не намерим бързо метод по какъв начин да върнем футбола. Но това може да се окаже отвън нашите благоприятни условия ", показа Париш пред "ББС ".

Понастоящем главният вид включва дуели на безпристрастен терен, само че най-малко 3 клуба ще се разгласят против него. Това са Астън Вила, Брайтън и Уотфорд.

Според президента е извънредно значимо и какво ще стане в Германия, където Бундеслигата се възобновява идващия уикенд.

"Примерът на Германия може да бъде образец, който да последваме. Искаме да забележим какви ще бъдат провокациите пред тях. Те могат да се окажат непреодолими и нашето терзание е, че в случай че се окажат непреодолими в този момент, тогава може да останем без футбол за доста, доста нескончаем интервал от време и това да има големи последици за играта. Идеалният вид ще бъде шампионата да приключи обикновено, а не по длъжностен път и всеки тим да играе на личния си стадион, само че това зависи напълно от държавното управление и локалните управляващи, а не от нас в клубовете. От полицията ясно обявиха, че не са в положение да пазят всички игрища в Англия. Знам каква е позицията на Уотфорд, само че сега да играем на безпристрастен терен може да е минимум зло. Няма елементарно решение на задачата, пред която сме изправени. Затова би трябвало да работим като колектив и мисля, че в последна сметка ще стигнем до консенсус ", добави още той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР