Президентът на Локомотив (Пловдив) - Христо Крушарски, даде интервю в

...
Президентът на Локомотив (Пловдив) - Христо Крушарски, даде интервю в
Коментари Харесай

Христо Крушарски в типичен стил: Няма да се моля на Камбуров! Като не искат да играят - да не играят!

Президентът на Локомотив (Пловдив) - Христо Крушарски, даде изявление в характерен жанр за " Меридиан Мач ", в което приказва за проблемите на " Лаута " и за случката с Мартин Камбуров.

Г-н Крушарски, какво ще кажете за обстановката в Локо (Пд) и абсурда с Камбуров към сегашния миг?

- Същото като оня ден: Насила красота не става. Скандал обаче не е имало. Чухме се с Камбуров. Аз му се обадих, той се обиди, сподели, че няма да играе. Отговорих му, че щом по този начин е решил, няма да го спирам. Утре (б. р. -днес) ще го видя, само че няма да му се апелирам. На никого няма да се апелирам. Купих си заболявания около футбола. Търпях много неща. Като не желаят да играят, да не играят. Има и други футболисти. За същите пари ще дойдат. Сега съм се схванал и за двама бразилци, които ще дойдат. До Нова година мога да направя напълно нов тим. Какво?! Като пристигнах в клуба, да не бяха цъфнали?

Значи може да чакаме още по-сериозни катаклизми?

- Катаклизми няма да има. Просто оттук-нататък ще сложа ред. Ще се чуе, доста хора ще схванат, че нещата се трансформират. От известно време имам проблеми и нещата с заплащанията не са наред. Но това са мои пари. Аз не се отхвърлям, съпротивлявам се. Но като толкоз им е тежко, да бяха намерили хора да оказват помощ. Да, има и такива, само че със 100 000 лв. не се покриват 2 милиона, нали. Нито пък с 20 000 лв. може да платиш заплатите. Все отново признателен съм, само че това са заеми, които аз връщам.

А за какво се стигна до подобен бюджет за заплати, който явно ви затруднява?

- Защото бях левак, цялостен левак. Има треньори, които те подхлъзват толкоз майсторски, че не можеш да си представиш. Обясняват ти какъв брой би трябвало да даваш на играчите, с цел да сме на равнище. Същите твърдяха, че сме доста надалеч от място в Европа, а в последните две години се видя, че не е напълно по този начин. Това е истината, треьорите също са в кюпа дружно с по този начин наречените тартори, които не знаят какво е да си изкараш с труд парите. Пак ти споделям, нещата ще се трансформират. Няма да позволи да ме назовават Лупи 2, Лупи 3 и какво ли още не.

В какво тъкмо ще се изразят измененията?

- Ще схванат. Утре (б. р. - днес) ще ги свиквам един по един и ще си приказваме уединено, преди да им дам парите. До сряда ще платя всичко до стотинка и за квартири, и за всичко. След това - дърво. Не единствено ще би трябвало да си проработят заплатите, само че ще има и санкции, ще има стоманен устав. От две години очаквам да го създадат. Няма да ми приказват напред-назад, а след това аз да бера срама.

Колко тъкмо им дължите?

- По две заплати. Цирковете са за по две заплати. Давам ги. След това, който желае да дава пари, да пристигна и да ръководи. Като няма претенденти ще ме слушат и няма да ми се лигавят.

В думите ви се усеща се голямо отчаяние, а в последна сметка всички в Локо твърдяха, че успехите през предишния сезон идваха поради спокойствието, което вдъхвате и това, че сте необикновен човек...

- Така говореха, но когато всичко им бе наред. След това се видя кои са мъжете и демонстрираха схващане и кои започнаха да ми се вършат на доста отворени. Аз не съм скандалджия, купонджия съм. Конфликти не диря и карък не пъдя. Който желае да работи с мен, не мисля, че ще го подведа. Вече съм задоволително възрастен и няма да потегли да се оп оз оря-вам. Ще сменим много неща и ще се работи съществено.

Доволен ли сте от успеха против Етър?

- Разбира се. И не съм сюрпризиран. На нашия тим малко му би трябвало и в действителност ще може да преследва съществени цели. Аз съществено желаех да слагат на стадиона един девиз, но в този момент нали всички отхвърлят това, което е било и са срещу лозунгите. Исках всеки ден да четат, че " Който желае да работи, намира метод, който не желае си намира опрощение.

Споменахте за двама бразилци...

-... Да ще дойдат и ще видите, че не са по-лоши от тия, дето тук единствено ми ги хвалят. Ще има и други. В Бразилия ми обясниха, че в този момент ще се разисква законопроект, който е импортиран от Пеле и ще уреди точно тази комплицирана обстановка към договорите на играчите, комисионните, мениджърите... Ще вземем опит и ще накарам Бонев и той да застане зад подобен план. Не може някой да го храниш 5-6 години и след това да си тръгне без пари. Щом желае, да върне получените заплати и прав му път.

А допустимо ли е да има промени и измежду тези, които сте показал за шефове?

- Ще се види. Моите момчета, които съм пратил се учат. Чавдар напоследък е постегнал тима, а Войната ми е другар. Той също има да получава пари, само че се държи на равнище. Знае каква е обстановката и я схваща. Не е като други преди него. Вие ги знаете кои са.

 Футболистите на Локомотив стопират да упражняват, в случай че не получат заплати в понеделник
Обстановката на " Лаута " става все по-апокалиптична

Да му мисли Крушарски
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР