Президентът на Литва, Гитанас Науседа, изрази днес мнението, че НАТО

...
Президентът на Литва, Гитанас Науседа, изрази днес мнението, че НАТО
Коментари Харесай

Президентът на Литва: НАТО трябва да засили своя източен фланг, ако Беларус подслони Пригожин

Президентът на Литва, Гитанас Науседа, изрази през днешния ден мнението, че НАТО би трябвало да ускори своя източен фланг при положение, че Беларус обезпечи леговище на Евгений Пригожин, водачът на частната военна компания " Вагнер ". Това беше предадено от " Франс прес ".

Поради своето географско състояние, Литва граничи и с Русия, и с Беларус и президентът на страната изрази тезата си по време на съвещание на литовския Съвет за сигурност, отдадено на несполучливия протест на " Вагнер " против Кремъл.

Науседа съобщи, че в случай че Пригожин или членове от групата " Вагнер " се настанят в Беларус без ясни проекти и планове, това изисква усилване на източните граници освен от Литва, само че и от НАТО като цяло, съобщи Българска телеграфна агенция.

Президентът на Литва разгласи, че страната ще отпусне повече средства за разузнаване за да изследва " политическите аспекти в Беларус ".

Той също удостовери, че Литва няма да трансформира плануваните ограничения за сигурност във Вилнюс за идната среща на върха на НАТО вследствие на събитията в Русия.

Науседа изрази визията си, че съветският президент, Владимир Путин, ще се сблъска с още по-големи компликации след протеста на " Вагнер " и го дефинира като " кралят е гол ".

Бунтът на " Вагнер " е най-голямата рецесия в региона на сигурността в Русия и най-голямото предизвикателство, пред което Путин е изправен от идването си на власт в края на 90-те години на предишния век.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР