Президентът на Лацио Клаудио Лотито приветства решението на Европейския съд

...
Президентът на Лацио Клаудио Лотито приветства решението на Европейския съд
Коментари Харесай

Босът на Лацио скочи на УЕФА

Президентът на Лацио Клаудио Лотито приветства решението на Европейския съд за Суперлигата, защото УЕФА „ не може да бъде по едно и също време регулатор и продавач “.

Решението беше оповестено в четвъртък, потвърждавайки, че УЕФА не може да глобява клубовете, които са се пробвали да образуват обособена лига, само че към момента не значи безусловно, че различното съревнование също може да бъде проведено.

„ В края на деня единственото нещо, което се трансформира, е къде могат да свършат парите, само че моето чувство е, че това може да освободи запаси за клубовете “, сподели Лотито пред вестник Il Foglio.

" Изненадан ли си? Виждали ли сте в миналото енергиен регулаторен орган, който също купува или продава газ? Не: не можете да бъдете по едно и също време регулатор и продавач, би трябвало да сте едното или другото ", сподели още той. 

Въпреки това, Лотито също по този начин отбелязва, че е надалеч от това да се каже, че Суперлигата идва или, че може да остане съревнование на закрити порти единствено за огромните тимове, които са поканени на масата - изключително откакто е евентуално Лацио да не бъде участващите. 

„ Първо всички би трябвало да се успокоим, да прочетем решението и да разберем какво тъкмо значи от правна позиция, след което ще забележим какво да вършим. Трябва също по този начин да имаме поради, че пазиме значимостта на италианската лига, тъй като не можем просто да го изхвърлим през прозореца, нали? "

„ Истинският проблем в този момент са парите. Досега парите текат нагоре към управляващите. На доктрина това може да освободи доста запаси за клубовете. Както стоят нещата през днешния ден, УЕФА задържа част от парите, харчи част и разпределя част на клубовете ", добави той.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР