Президентът на Косово Вьоса Османи заяви днес от Тирана, където

...
Президентът на Косово Вьоса Османи заяви днес от Тирана, където
Коментари Харесай

Османи: С Албания сме решени да защитаваме ценностите, които са атакувани от Русия и нейните сателити в региона

Президентът на Косово Вьоса Османи съобщи през днешния ден от Тирана, където е на публично посещаване, че Косово е изправено пред провокации за сигурността и по тази причина се нуждае от поддръжката на Албания на интернационалната сцена, където няма собствен представител, оповестява.

На взаимна конференция с президента Байрам Бегай Османи сподели, че " албанският народ беше и остава фактор на стабилността в района, решен да отбрани евроатлантическите полезности, които са застрашени от Русия и Сърбия ".

„ Албанският народ беше и остава фактор за непоклатимост в района. Имаме потребност от поддръжката на Албания, с цел да бъде нашият глас на интернационалната сцена, където Косово няма представител. Координацията за единни външнополитически дейности е в центъра на моето посещаване. Ние сме решени да пазиме дружно полезностите, които са атакувани от Русия и нейните спътници в района. Сърбия прави институционална експанзия в Косово, тъй че се нуждаем от поддръжката на Албания и нейните съдружници. Диалогът със Сърбия продължава, само че крайният резултат е единствено взаимно признание и опазване на териториалната целокупност на Косово “, сподели Османи.

На срещата с Бегай Османи сподели, че „ Косово е ангажирано с укрепването на интернационалната си позиция, изключително в подтекста на новите самопризнания и участието в интернационалните организации “, се споделя в изказване на кабинета на Османи.

„ Членството на Косово в НАТО като дълготрайна цел и включването му в програмата на НАТО „ Партньорство за мир “ допустимо най-скоро са гаранция за мира и сигурността в района и на нашия континент. Фактът, че Албания към този момент е член на НАТО, основава по-голяма сигурност в целия ни район и изключително в Косово “, добави още Османи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР