Президентът на Косово Вьоса Османи се обърна към европейските лидери

...
Президентът на Косово Вьоса Османи се обърна към европейските лидери
Коментари Харесай

Косово иска ЕС да въведе санкции срещу Сърбия заради случая „Банска“

Президентът на Косово Вьоса Османи се обърна към европейските водачи в Гранада, където се организира среща на върха на Европейската политическа общественост, с апел за наказания против Сърбия. Тя акцентира, че в случай че сръбският президент Александър Вучич не научи урока си в този момент, ще повтори експанзията още веднъж и още веднъж. За следващ път Османи съобщи, че дейностите на Белград са аналогични на тези на Москва при анексията на Крим.

„ Както знаете, на 24 септември Сърбия извърши акт на експанзия против Косово посредством терористични и паравоенни групи. Този път косовската полиция съумя да осуети и спре цялостното реализиране на този проект “, сподели президентът на Косово.
Това беше проект за анексиране на северната част на Косово в жанр Крим. И до момента в който това се случваше, Сърбия, несъмнено, също приготвяше военно скупчване към границата на Косово, на всички съвсем 400 километра от границата, в размер, какъвто не сме виждали през последните 25 години.
Вьоса Османи, президент на Косово

„ Всичко това демонстрира, че за жалост даже съвсем 25 години след войната в Сърбия съществува същият метод на мислене, а точно да заграбва непознати територии. И демонстрира, че без значение от разговора, който се води в Брюксел сред Косово и Сърбия, тяхното желание е да употребяват мощ, което и направиха на 24 септември “, добави Османи.

Напрежението сред Белград и Прищина ескалира на 24 септември, когато косовската полиция влезе в конфликти с въоръжена група в с. Банска, Северно Косово, при което един служител на реда и трима от нападателите починаха.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР