Президентът на Косово Вьоса Османи призова за бърза международната реакция

...
Президентът на Косово Вьоса Османи призова за бърза международната реакция
Коментари Харесай

Косово: Сърбия отвлече нашите полицаи

Президентът на Косово Вьоса Османи прикани за бърза интернационалната реакция и единни дейности против склонността на Сърбия да дестабилизира района, съобщи организация КосоваПрес, представена от Българска телеграфна агенция.

Османи настоя тримата служители на реда, които бяха отвлечени от сръбските сили на територията на Косово, да бъдат освободени неотложно и без никакви условия.

Османи сподели, че Сърбия не се интересува от мира и стабилността в района.

„ Този ​​акт още един път потвърждава, че Сърбия не се интересува от мира и стабилността в района, а от предизвикването на дестабилизация на Косово и на целия район. Днешният акт потвърждава, че Сърбия продължава да работи с логиката на предишното, чиито хегемонистични трендове провокираха ужасни закононарушения и доста жертви “, добави Османи.

Тя сподели, че служителите на реда би трябвало да бъдат освободени неотложно и без никакви условия.

„ Косовската полиция сподели ангажираност и увереност да поддържа реда и закона за всички жители без разлика, тъй че сходен акт изисква мощна реакция и единни дейности на интернационалната общественост против склонността на Сърбия да дестабилизира района. Полицейските чиновници би трябвало да бъдат освободени неотложно и абсолютно. Институциите на Косово няма да се откажат от уговорката си към върховенството на закона, както и от уговорката си към дълготрайния мир и непоклатимост ", уточни още Османи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР