Президентът на Колумбия Иван Дуке заяви, че страната му ще

...
Президентът на Колумбия Иван Дуке заяви, че страната му ще
Коментари Харесай

Колумбия ще осигури временен статут на над милион венецуелски имигранти

Президентът на Колумбия Иван Дуке съобщи, че страната му ще даде краткотраен статут на към един милион венецуелски имигранти без документи, съобщи ДПА.

Около милион от общо над 1,7 милиона венецуелци в Колумбия нямат документи. Те ще получат 10-годишно позволение за престояване.

Така ще имат достъп до съществени услуги като опазване на здравето, включително да бъдат включени в имунизационната стратегия против КОВИД-19. С новия си статут ще имат право и да аплайват за работа.

Решението бе взето след среща с висшия комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди. "Този самоуверен филантропичен жест служи за образец за района и за останалата част от света ", сподели Гранди.

В Колумбия живее най-голямата венецуелска диаспора, която се счита, че наброява 1,76 милиона души или към 37 % от всички венецуелци, живеещи в други страни от Латинска Америка и Карибите. Повечето от тях са избягали от икономическата и политическа рецесия, разразила се, откогато президентът Николас Мадуро пристигна на власт през 2013 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР