Президентът на Китайската футболна федерация е разследван за сериозни нарушения

...
Президентът на Китайската футболна федерация е разследван за сериозни нарушения
Коментари Харесай

Разследват президента на китайския футбол за сериозни нарушения на дисциплината и закона

Президентът на Китайската футболна федерация е разследван за " съществени нарушавания на дисциплината и закона ", предадоха във вторник спортните управляващи в страната, представени от Агенция Франс Прес. Не бяха дадени елементи към естеството на нарушаванията или възможните закононарушения на ръководителя, само че формулата на обвиняването нормално се отнася за корупция и упрекнатите са наказани. 

" Чън Сюян, президент на Китайската футболна федерация, е разследван, като е подозиран в съществени нарушавания на дисциплината и закона ", се споделя в официално съобщение на Спортната администрация на страната. Разследването е водена от няколко дисциплинарни комисии - тази на Комунистическата партия и държавната. 66-годишният Чън Сюян е някогашен докер и държавен шеф. Той е президент на футболна в Китай от 2019 година. 
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Властите започнаха към този момент следствие през ноември против някогашния селекционер Ли Те, обвинявайки го в " съществени нарушавания на закона ". Ли Те е един от най-известните китайски футболисти. Той е играл за Евертън във Висшата лига на Англия сред 2002 и 2006 и има повече от 90 мача за националния отбор. Той застана отпред на националния тим през 2020, само че напусна поста си през 2021 след серия от неприятни резултати, които лишиха Китай от присъединяване на Световното състезание. 

Китайският президент Си Цзинпин води от десетилетие необятна антикорупционна акция, най-много в държавния бранш. Той е почитател на футбола и е заявявал, че желае Китай да бъде хазаин на Световно състезание и да го завоюва. Но след интервала, в който китайските клубове привличаха международни звезди за галактически суми, множеството от тях имат финансови компликации, а някои направи изчезнаха като Цзянсу ФК, който беше първенец през 2020 година. Чен Сюян съобщи, че желае да даде " ново лице " на китайския футбол. Тази упоритост се сблъска със прецизната политика на Китай против КОВИД-19, която наруши предвиждането в страната, както и допускането на чужденци. Китай се отдръпна от организирането на огромни спортни събития, като Купата на Азия по футбол през 2023 година.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР