Президентът на Китай Си Дзинпнин обеща развитие на китайския социлиазъм

...
Президентът на Китай Си Дзинпнин обеща развитие на китайския социлиазъм
Коментари Харесай

Президентът на Китай обеща по-широко отваряне на националната икономика

Президентът на Китай Си Дзинпнин даде обещание развиване на китайския социлиазъм и по-широко отваряне на националната стопанска система. В заключителната си тирада на годишната сесия на Народното събрание, китайският водач показа визията си за бъдещето на страната.

 © Българска телеграфна агенция / Xinhua / Lan Hongguang
Без изненади и прочувствени речи - нормално по този начин протичат сесиите на китайския парламент. Си Дзинпин обаче употребява заключителното си изявление, с цел да се обърне към всички китайци и към интернационалната общественост.
Си Дзинпин, президент на Китай: Трябва да запазим суверенитета и териториалната целокупност на страната и да реализираме цялостно единение. Това е стремежът на целия китайски народ. Всеки опит да бъде разграничена страната, ще се провали.
Предупреждението е ориентирано към Хонконг - полуавтономният град, който желае повече независимост; и към Тайван, за който Пекин упорства да се съблюдава правилото " Един Китай ".

Китайският водач даде обещание сбъдване на " китайската фантазия " - тактика, основана от него и съгласно която до 2020 година страната би трябвало да стане по-заможна. Пекин ще продължи да се " отваря " и към света с възраждането на Пътя на коприната.

Ли Къцян, министър председател на Китай: Напоследък се приказва за възможна комерсиална война сред Китай и Съединените щати. Но не мисля, че тя ще е от изгода за някой. В тази война няма да има победител.
Китай не се стреми към надмощие и нито една страна няма да стане жертва на китайското развиване, съобщи китайският водач. Си Дзинпин е на поста от 2013 година Определян е като признака на измененията в Китай и като най-влиятелния човек в страната. А с корекция в Конституцията, Народното събрание му обезпечи безкрайно ръководство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР