Президентът на Китай Си Дзинпин, който е на посещение в

...
Президентът на Китай Си Дзинпин, който е на посещение в
Коментари Харесай

Си обяви, че Китай ще работи с Русия за многополюсен свят

Президентът на Китай Си Дзинпин, който е на посещаване в Русия, съобщи, че Пекин ще работи с Русия за " поощряване на многополюсен свят ". Товя е на деветата му аудиенция в страната откогато беше определен за президент през 2013 година

69-годишният Си кацна на московското летище " Внуково " за тридневно публично посещаване - първото откогато Русия стартира война в Украйна през предходната година.
Той обаче беседва няколко пъти с съветския си сътрудник Владимир Путин през предходната година.

" Развитието на китайско-руските връзки донесе освен осезаеми изгоди за двата народа, само че и способства доста за развиването и напредъка на света, тъкмо когато двустранният стокообмен сред Китай и Русия набъбна до към 190 милиарда $ през предходната година ", съобщи китайският водач, представен от всекидневника „ Глобал Таймс.

" Убеден съм, че визитата ще докара до ползотворни резултати и ще даде нов подтик на здравия и постоянен напредък на китайско-руското всеобхватно стратегическо партньорство за съгласуваност за новата епоха ", съобщи Си.

Той нарчее Русия " другарски комшия ".

" За мен е голямо наслаждение още веднъж да стъпя на съветска земя, (за да) направя държавно посещаване в Руската федерация по покана на президента Владимир Путин ", добави той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР