Президентът на Жан-Мишел Олас разкри, че е поискал от играчите

...
Президентът на Жан-Мишел Олас разкри, че е поискал от играчите
Коментари Харесай

Президентът на Лион предлага на играчите акции на клуба срещу намаляване на заплатите

Президентът на Жан-Мишел Олас разкри, че е изискал от играчите на отбора да си понижат заплатите с по 25 % поради рецесията, породена от разпространяването на COVID-19.

В подмяна на това, футболистите ще получат разликата от свалените си хонорари под формата на акции от компанията OL Groupe, когато пандемията завърши. Самият Олас се яви през днешния ден на конференция и разгласи, че въпросната компания OL Groupe е претърпяла загуби в размер на 50.6 милиона евро за първата половина от сезон 2020/2021.

" Аз се срещнах с играчите и им го предложих. Режем 25 % от заплатите, които са над 50 000 евро месечно. В подмяна те биха възстановили загубите посредством клубни акции, защото можем да си представим, че акциите ще се усилят, откакто пандемията е зад нас и отмине ", изясни Олас пред публицистите.

Jean-Michel Aulas a évoqué la situation financière de son club et a demandé une baisse des salaires de 25% à certains joueurs. Explications
— Actufoot (@Actufoot_com)
" Предложението ми не беше посрещнато с огромен възторг, само че на първо място желая да благодаря на играчите и техните сътрудници и представители, че ме изслушаха ", сподели с лека усмивка още предприемачът.

Също по този начин той загатна, че множеството от главните играчи получават повече от 50 хиляди евро, само че има и такива с по-ниски хонорари. Президентът на клуба разгласи още, че през този сезон неналичието на мачове в европейските клубни шампионати се е отразило тежко на бюджета, защото приходи от УЕФА не се чакат, въпреки и пандемията да ограничи наличието на аудитория и продажбата на билети. В момента тимът е трето място в Лига 1, място даващо квота за Шампионската лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР