Президентът на Израел Реувен Ривлин посрещна българският премиер Бойко Борисов

...
Президентът на Израел Реувен Ривлин посрещна българският премиер Бойко Борисов
Коментари Харесай

Президентът на Израел пее Happy Birthday на Борисов

Президентът на Израел Реувен Ривлин посрещна българският министър председател Бойко Борисов с песента Happy Birthday и торта за неговия 59-ти рожден ден през днешния ден.

След публични приветствени думи израелският президент запя известната ария, а в залата бе импортирана торта.

 Израел се отнася с огромно другарство към България, това може да способства за развиването на доста благоприятни условия в двете страни, съобщи Ривлин.

По-рано Борисов се срещна и с израелския министър председател Бенямин Нетанюху, който акцентира, че страната му в никакъв случай няма да не помни по какъв начин българският народ е избавил евреите си по време на Втората международна война.

" Няма да забравим по какъв начин българските жители са легнали върху жп релсите, с цел да предотвратят депортирането на евреите си ", добави Нетаняху. Той добави, че сега има едно доста положително другарство сред двата народа и се възползва от мотива да поздрави Бойко Борисов за днешния му рожден ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Споделяме мост, построен сред българския и израелския народ - това са българските евреи, които са съдействали извънредно доста за развиването на Израел ", уточни още израелският министър председател. Той посочи, че се правят оценка всичките дейностите на България, които са ориентирани против антисемитизма и напъните в общата борба против радикалния ислям, както и в битката против тероризма.

Израелският министър председател посочи, че страната му си сътрудничи добре с България в области като опазването на здравето, технологиите и други, които ще бъдат разисквани по време на срещата сред двамата.

Бенямин Нетаняху съобщи, че е време всички европейски водачи да схванат, че Израел е страната, която отстоява ползите на всички в Близкия Изток в региона на сигурността и редица други области.

Българският министър председател Бойко Борисов благодари на израелския си сътрудник за това, че страна като Израел няма да не помни това, което е направил българският народ. Той описа, че по време на вчерашната среща на Американския еврейки комитет е било извънредно прочувствено, когато се е говорело за подвига на българския народ и всички са станали прави и са ръкопляскали.

Бойко Борисов акцентира, че от дистанцията на времето в този момент може мъчно да се оцени. " Но, в случай че за момент си представим по какъв начин българският народ се е опълчил на фашисткия режим - това е героизъм ", посочи българският министър председател. По думите му и в този момент се взимат сложни решения, само че тогава е било извънредно мъчно. Той се надява през септември да се открие монумент за подвига на българите за спасяването на евреите и в Тел Авив, който ще бъде еднакъв монумент на този в София

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР