Президентът на Израел Реувен Ривлин откри международния форум в памет

...
Президентът на Израел Реувен Ривлин откри международния форум в памет
Коментари Харесай

Израелският президент благодари на световните лидери за солидарността им с еврейския народ

Президентът на Израел Реувен Ривлин откри интернационалния конгрес в памет на жертвите на Холокоста, предадоха международните организации. Ривлин благодари на водачите от целия свят, че с присъединяване си в събитието са изразили взаимност с еврейския народ.

"Земята скърби поради жестокостите, които тези жертви претърпяха ", съобщи Ривлин. "От името на еврейския народ благодаря ви за вашата взаимност ", сподели той, обръщайки се към близо 50-те водачи, събрали в мемориалния център "Яд Вашем ".

Генералният секретар на Организация на обединените нации: Антисемитизмът е в напредък в Съединени американски щати и Европа

Държавният глава предизвести, че антисемитизмът не визира единствено евреите. Антисемитизмът и расизмът са "злокачествено заболяване ", предизвести той и акцентира, че нито "една народна власт няма имунитет против него ". Ривлин обаче посочи, че "държавата Израел не е жертва и постоянно ще е поръчител за сигурността на евреите ".

В тирада пред участниците във форума израелският министър председател Бенямин Нетаняху назова Иран най-антисемитския режим на планетата, съобщи Ройтерс. Той прикани за обща и решителна позиция против този "най-антисемитски режим на планетата " и добави, че "този режим намерено се пробва да създаде нуклеарни оръжия и да унищожи единствената еврейска страна ".

"Израел поздравява президента Тръмп и вицепрезидента Пенс, за това че се опълчват на тираните от Техеран ", сподели Нетаняху.

Той уточни, че в основата на еврейската страна е потребността от попречване на повторението на ужасите на Втората международна война, съобщи ТАСС. "В основите на страната Израел лежи потребността от попречване на нещастието на Холокоста. Израел ще е постоянно признателен на съдружниците за жертвите, дадени за разгрома на нацистите и спасяването на цивилизацията. Без това избавяне нямаше да има оживели ", сподели министър председателят.

По-рано през днешния ден, когато дружно с съветския президент Владимир Путин откри монумент на бранителите и жителите на Ленинград по време на блокадата, Нетаняху приказва за руските жертви през Втората международна война. Той сподели, че даже и за секунда не би трябвало се заличават жертвата и приносът на някогашния Съветски съюз в разгрома на "нацисткото страшилище ", съобщи Асошиейтед прес.

В интернационалния конгрес в "Яд Вашем " вземат участие американският вицепрезидент Майк Пенс, френският президент Еманюел Макрон, немският президент Франк-Валтер Щайнмайер, английският принц Чарлз, съветският президент Владимир Путин. На събитието ще приказват представителите на четирите страни съдружници във Втората международна война и на Германия. Полският президент Анджей Дуда отклони поканата за присъединяване, изразявайки отчаяние, че няма да бъде измежду ораторите.

За сигурността на високопоставените посетители в Ерусалим през днешния ден се грижат 11 000 военни и доброволци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР