Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина твърди, че няма

...
Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина твърди, че няма
Коментари Харесай

Шефът на италианския футбол: Нов сезон няма да започне, ако преди това не е завършил старият

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина твърди, че няма да се откаже от желанието си да направи всичко допустимо, с цел да може сезонът в Серия " А " да приключи. Според него цялата система ще се възползва от възможното възобновяване на шампионата. Вчера Джовани Реца, шеф на отделението за инфекциозни заболявания към Италианската здравна работа, изрази подозрение, че това е допустимо и дефинира проектите за рестарта на сезона като " нереалистични ".

" Уважавам науката, само че не мога да се откажа. Ние работим върху това по какъв начин шампионата да се възобнови, а не по кое време. Когато Италия се върне към живота и когато са налице всички подобаващи условия, тогава ще се завърне и футболът. Казвам го един път вечно: Първенството би трябвало да приключи! Има време за това. Всички дружно ще решим по кое време ", съобщи Гравина.

Президентът изключи разновидността мачовете да се изиграят в един кръг, само че не изключи опцията да няма повече срещи през този сезон в Северна Италия: " Шампионат без мачове на север е вероятен, само че няма по какъв начин да изиграем 10 мача в границите на един уикенд единствено на един стадион. Ще ни трябват и 20 спортни центъра. Новият сезон няма да стартира без да е приключил остарелия. Нямаме краен период по кое време да подновим шампионата. Ще вървим ръка за ръка с другите шампионати. Ако ни разрешат да стартираме при започване на юни, имаме опция да приключим в края юли ", съобщи Гравина пред La Repubblica.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР