Президентът на испанската Ла Лига Хавиер Тебас беше един от

...
Президентът на испанската Ла Лига Хавиер Тебас беше един от
Коментари Харесай

Шефът на Ла Лига: Продажбата на Меси не е по моя вина

Президентът на испанската Ла Лига Хавиер Тебас беше един от специфичен посетител на Фестивала на спорта, събитие, проведено в Италия от „ Gazzetta dello Sport “.

Шефът на Ла Лига приказва по редица тематики, в това число напускането на Лионел Меси от Барселона и за какво счита, че италианската Серия А е в по-добра позиция да настигне Висшата лига, в сравнение с испанската лига.

LaLiga chief Javier Tebas has said he is not to blame for Lionel Messi's Barcelona departure, arguing that LaLiga's salary cap is necessary for sustainability...

— AS English (@English_AS)
За Серия А:
„ Серия А е единствената лига, която може да доближи равнището на Висшата лига заради доста фактори: Брутният вътрешен продукт, население, пристрастеността към играта. Затова доста повече неща би трябвало да бъдат комерсиализирани от това, което е разрешено през днешния ден. За Испания ще бъде мъчно да имаме същите доходи като във Висшата лига, само че би трябвало да останем покрай нея, с цел да останем конкурентни “.

За ФИФА и концепцията за Световно състезание на всеки две години:
„ Световното състезание на всеки две години пречи на шампионата, ние сме в миг, когато би трябвало да решаваме нещата дружно “.

За футболните сътрудници:
„ Това е общ проблем, макар че Испания е страната, в която се заплаща по-малко и това е с помощта на нашите правила: таванът на заплатите включва комисионни “.

За напускането на Лионел Меси:
„ Продажбата му не е моя виновност. Футболът се нуждае от резистентност. Серия А губи пари от 20 години, а това се случва и във Франция. Това обаче не се случва в Германия и Испания “.

За финансовите благоприятни условия на Пари Сен Жермен:
„ Правила са нужни, тъй като без тях получаваме тим като ПСЖ, който печели 400 милиона и харчи 600 милиона единствено за заплати. Не бяхме отговорни, че Меси не възобнови контракта си с Барселона, ние имаме таван на заплатите и това прави Ла Лига доста устойчива “.

За Европейската Суперлига:
„ Важно е всички шампионати да са финансово постоянни, рискът от Суперлига постоянно е висок. Казах на Андреа Аниели (изпълнителният шеф на Ювентус и един от ръководителите на плана за Суперлигата): „ Наистина ли искаш да се присъединиш към Суперлигата, където Реал Мадрид и Барса постоянно ще печелят повече от теб? “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР